Gazdálkodj okosan lépésről, lépésre

2012. július 1., vasárnap

Banános ránctalanító maszk




A banánhéjban óriási lehetőség rejlik. Amellett, hogy fontos tápanyagok vannak benne a rózsák számára, hatások aknés, pattanásos bőrre. Egyszerűen kenjük be a pattanásokat a héj belső részével addig, amíg a banánhéj barnás színű nem lesz, azután hagyjuk hogy rászáradjon a bőrre. Akár egész éjszaka rajta lehet. Majd mossuk le, és töröljük szárazra. Naponta 3-szor kenjük, és 4 nap alatt a bőrünket mintha kicserélték volna.


forrás: naturesnurtureblog.com




Nagyon jó ránctalanító arcpakolás is készíthető belőle, aminek a receptje a következő:

Szükséged lesz

·                     1/2 érett banán 
·                     3 evőkanál joghurt
·                     1 evőkanál méz

Ez a természetes ránctalanító maszk tartalmaz a banán mellett joghurtot és a mézet. Joghurt ismert, hogy a természetes hámlasztó, és a méz, hidratáló.

Hogyan csináljuk

törjük össze a banánt egy sima egy villa segítségével, adjuk hozzá a joghurtot és a mézet, és melegítsük a keveréket, lehetőleg ne mikróba melegítsük, van éppen elég sugárzás anélkül is körülöttünk.

Kenjük fel a meleg maszkot finoman az arcra és a nyakra. Ily módon a pórusokat megnyitjuk és a tisztító és hidratáló folyamat hatékonyabb lesz. Hagyjuk állni 20-30 percig, és mossuk le langyos vízzel. Töröljük száraza egy tiszta törölközővel..

Hibaelhárítás

Ha nagyon folyékonynak találjuk, keverjünk egy kis zabpelyhet bele.

Ez a ránctalanító maszk eltávolítja a felesleges hámsejteket, kisimítja a bőrt, hatásosan csökkenti a rácokat. Ez a kombináció nagyszerű bőrradír, hidratáló, és gyógyító egyben.

Fontos: Legyen óvatos, amikor megpróbál egy új maszkot az arcán. Mindenképpen végezzünk egy bőrpróbát a karunk belső finom bőrén. Ne alkalmazzuk, ha csak egy pici piros pír is megjelenik. Ha kételkedik, a maszk hatásosságában kérje ki kozmetikus vagy bőrgyógyász tanácsát.






Nincsenek megjegyzések: