Gazdálkodj okosan lépésről, lépésre

2015. február 10., kedd

Hogyan lehet leszokni a cukorról 5 nap alatt




Nagyon jó cikket találtam egy általam látogatott oldalon. Sajnos én is imádom a cukrot, pedig tudom, hogy micsoda károkat képes egy szervezetben okozni.
A cukor édes méreg, hiszen mindenféle egészségügyi problémát okozhat az által, hogy létrehoz egy addiktív hatást, vagyis függőséget okoz.
Ez okozhat felesleges zsírtárolást, okozhat gyulladást, és egyfajta előfutára lehet a szívbetegségeknek, a cukorbetegségnek.
Ez a cikk pontosan felfedi, hogyan lehet ebből a függőségből rövid idő alatt megszabadulni.
Mindent meg kell próbálni, ha az eredmény egy egészséges teljes élet.
A cukorfüggőség állandó éhséget okoz, amellett fáradságot és levertséget. Kezdetben a vércukorszínt ingadozást, amikor csökken a vércukorszint feszültté tesz, de ahogy hozzájut a szervezeted a cukorhoz rögtön boldogság önt el. Ha a cukorszínt gyorsan csökken, akkor neked állandóan nyomnod kell a cukrot, hogy boldognak érezd magad.

A cukor aztán a felesleges zsír tárolását beindítja, termelődik az inzulin és mondja a zsírsejteknek, hogy minél többet raktározzanak el.
És ez még nem minden, okozhatnak gyulladást a szervezetben, és fájdalmat, valamint a szívbetegségét, és okozhat cukorbetegséget.

A cikk azt mondja, hogy a jó hír az, hogy akár öt nap alatt lehet a szervezetben csökkenteni a függőséget, a finomított cukor étrendünkből való kiiktatásával.
Ez viszont magába foglalja, hogy a feldolgozott élelmiszereket is iktassuk ki étrendünkből, - úgymint a kész fűszerkeverékek, ételporok, sütemények, édességek, cukrozott italok, ideértve a mesterséges édesítőszereket is.

A hátrány viszont az, hogy az édesség utáni vágy nagyon heves lesz, és éppen ezért ebben az öt napban sokkal többet kell mozogni, és olyan ételeket fogyasztani, ami az éhségérzetet csökkenti, ez által megteremti az egyensúlyt.

És hogy mik legyenek ezek az ételek, amelyek olyankor támogatnak, amikor a cukor utáni vágytól már majd felrobbansz.


1. Magas fehérje-, és rosttartalmú ételek, megfelelő zsír bevitele

Hogy miért ezek? Mert folyamatosan biztosítja a test teljes ellátását, mert a cél, hogy az étkezés nagy százalékát a fehérjék, a jó zsírok, mint pl. az omega3, és a magas rosttartalmú élelmiszerek tegyék ki. A valós telített zsír valóban csökkenti a koleszterinszintet.

Ehhez megfelelő lehet:-  tojás, dió, avokádó, olívaolaj, hummus, a lazac vagy antibiotikum-mentes csirke.

2. Kenyér helyett zöld leveles saláták

A kenyér gyorsan átalakul át cukorrá, tehát ugyanabba a kategóriába tartozik, éppen ezért, már fél óra múlva újra éhesnek érzed maga.
Viszont a zöldségek összetett szénhidrátot tartalmaznak, és ahogy jól laktál, az érzés órákig eltart.

Megfelelőek: a káposztafélék, és egyéb zöldségek


3. Savanyú ételek

A savanyú ételek elnyomják a cukor utáni sóvárgást!

Megfelelőek: Savanyú káposzta, egyéb tejsavas erjesztéssel készített savanyúságok

4. Étcsokoládé 

Felszabadítja a boldogsághormont, és mindezt cukor nélkül.

Jó lehetőségek: Magas kakaó tartalmú étcsokoládé.

5. Igyál több vizet

A sok folyadék fontos, hogy a szervezet kiürítse a felesleges cukrot, és a méreganyagokat a szervezetből, és ez által csökkentse a vágyat is a cukor után.  A bónusz, hogy segít a fogyásban

Tehát szem előtt tartva ezeket a javaslatokat, a cukor utáni vágyunk már öt nap alatt csökkennek.
Kipróbálni mindenféleképp érdemes.

Remélem, segít megszabadulni a felesleges cukorfogyasztástól.



Eredeti cikk a következő linken érhető el.