Gazdálkodj okosan lépésről, lépésre

2015. március 13., péntek

Gazdálkodj okosan - Háztáji klub

A héten megvolt a soron következő klubfoglalkozás, ami számomra igen kedvesre sikeredett. 
Főleg egy kérdőív kapcsán jöttünk össze, hiszen egy csoport véleménye akkor korrekt, ha maga a csoport adja rá a választ. 
Szerencsére nagyszerű emberekkel hoz össze az élet. 
Sajnos személyes ügyeim miatt most nem sok időm van, de azért, hogy a klub életében képbe legyetek, a történéseket nyomon tudjátok kísérni, megosztanám veletek.a klub ötletgazdájával történt levélváltásomból egy töredéket, melyben jelezte, hogy kezdenek magasabb szinten is érdeklődni ennek a nagyszerű kezdeményezésnek az alakulása felől. 
Az ötletgazda - Bukor Irén  az Nemzeti Művelődési Intézmény Jász-Nagykun-Szolnok megyei Irodájának módszertani referense, - akinek köszönöm, hogy ennyire szívén viseli a lépéseinket, és nagyban hozzájárul a sikeres klub megalakításához.
Tőle kaptam az alábbi levelet

 -  Legyetek szívesek, ha időtök engedi írjatok néhány dolgot a kérdésekre:
Hogyan indultok el?
Van-e "munkatervetek"?
Hogyan alakítjátok ki a foglalkozásokat?
Alakul-e ki közösség?
Bármi, ami eszetekbe jut, lehet nyugodtan kritika is, mert abból tanulunk. pl. név választás
Üdv. Nektek, és előre is köszi.

Erre válaszoltam, ami talán egy kicsi beszámoló eddigi pár alkalmas találkozásunkról, és tükrözi a további elképzeléseinket is


Kedves Irén!

Megvolt kedden a klubfoglalkozás, és már alakul a létszám. 
Bár 3 személy a korábbiak közül jelezte, hogy nem tud más elfoglaltsága miatt eljönni, képzeld pont 3 új klubtag jelentkezett, és többen jelezték felém, hogy érdekli őket a dolog, és hamarosan csatlakoznak.

A téma főleg az ötletelés volt, ami főleg a kertészkedés, és a konyha között oszlott meg. 
Gondolkodunk, hogyan szerezzünk egy kis támogatást egy jó kiülős, kemencézős hely kialakításához. 
Ennek nem csak a mi klubunk venné hasznát, hanem talán az egész városi közösség. Talán kicsit összehozná az embereket, baráti köröket. 
Egyszóval jól eltelt az a két óra, amit együtt töltöttünk.

Tudod nem sokan kezdtük, de annál lelkesebbek voltunk. A kertészeti előadás nagyban közrejátszott ebben, amiért fogadd köszönetemet. Sőt a most soron következő Túri Tibor előadást is nagy érdeklődés előzi meg. Többen kérdezték, hogy bárki részt vehet-e az előadáson. 
A kiskert azt  hiszem sok embert bevonz a klubba, és reméljük csatlakoznak is hozzánk, hiszen annyi mindent tanulhatunk egymástól.

A kertészkedés mellett talán még a házi praktikák azok, amelyek úgy gondolom, nagyobb érdeklődésre tartanak számot. Mi például a jövő hónapban gomolya sajtot fogunk készíteni. De tervben van a szappan főzés, és egy kis házi kozmetikum előállítása is. 
Nagy vonalakban talán ennyi, ami hirtelen eszembe jutott. 

A klubfoglalkozás témáját én magam többször átrágom otthon, utána nézek dolgoknak, a gyakorlati részét, mint a mosogatógép tabletta készítését kipróbálom, megcsinálom, hogy ne legyen blama, mégis előfordul, hogy nem úgy jön össze, ahogy szeretném. 
Én kicsit úgy érzem hátrányban vagyok, hiszen hiába élek itt már jó sok éve, személyesen nagyon kevés embert ismerek, ők viszont ismernek engem, hiszen férjem nagyon sokuk gyerekét tanította. Ráadásul nagyon izgulós vagyok, de szerencsére Kovács István a Művelődési házunk igazgatója, nem hagy magamra, és ha elakadok, ő rögtön tudja mit kell csinálni. Na de remélem beletanulok ebbe is, hiszen az igyekezet meg van bennem, és ilyen jó partnerekkel könnyű dolgom van. 

További szép napot kívánok! 

Na és persze a többi klubnak sok sikert!

Üdvözlettel: Zsóka

Tehát legközelebb találkozásunk 2015. március 17. 17 óra.




Nincsenek megjegyzések: