Gazdálkodj okosan lépésről, lépésre

2014. július 22., kedd

Házi köptető



Ilyenkor nyáron ugyanúgy küzdhetünk az orrdugulással, vagy a lerakódott váladékkal.
Kellemetlen az éjszakai felébredés, amikor az orrod el van dugulva, vagy éppen köhögés ébreszt fel. Érzed, ahogy tele a hörgőd lerakódással, az egyik orrlyukad nem szelel.
Erre lehet jó a következő természetes anyagokból készült köptető, aminek az összetétele a következő. Cayenne bors, méz és gyömbér. ezek segítenek fellazítani a váladékot, és így sokkal könnyebben szabadulhatunk meg a kellemetlen tünetekről. És mivel a cayenne bors természetes kapszaicin tartalma van, segít enyhíteni a nyálkahártya gyulladást.
Az almaecet és a citromlé, természetes segítség arra, hogy az orrból a váladék könnyebben kijöjjön.




Hozzávalók:


 ½ teáskanál cayenne bors
½ teáskanál őrölt gyömbér
 3 evőkanál lehetőleg bioméz
60 ml citromlé
60 ml almaecet

Öntsük a citromlevet és az almaecetet egy edénybe és melegítsük fel. Keverjük hozzá a mézet és a fűszereket. Azután öntsük egy üvegbe, zárjuk le, és tároljuk hűtőben.
Szükség esetén felnőtteknek naponta 1-2 evőkanállal ajánlott. Használat előtt alaposan fel kell rázni. Csípősségét, ami a gyömbér és a cayenne bors együttes hatása, saját ízlésünk szerint állítsuk be.

Nem vagyok orvos, ez csak egyéni tapasztalat alapján leírt segítség lehet. Használata előtt kérd ki háziorvosod tanácsát, véleményét.



Nincsenek megjegyzések: