Gazdálkodj okosan lépésről, lépésre

2013. május 19., vasárnap

Bőrpuhító krém repedezett sarokra







A strandpapucs és a repedt sarok, nem mutat jól együtt.
Mivel a súlyon nem éppen az ideális, - pár kilót sikerült évek alatt összeszednem, - és a bőrömmel is elég cudarul viselkedtem sokáig, hiszen a minden napos áztató fürdők nem tettek jót neki, ezért úgy döntöttem pár házi módszert kipróbálok, hogy rendbe tegyem a hibákat, és leplezetlenül viselhessem a nyári szandált, papucsot. 

Ha esetleg nem lenne megfelelő, még mindig fordulhatok egy jó pedikűröshöz.

Egy ápoló bőrpuhító krémet készítettem, mert az az egyik legfontosabb, hogy megfelelő tápláló, bőrpuhító krémmel rendelkezzünk. 

Az enyém a következő összetevőkből áll.

30 g kókuszolaj
30 g méhviasz
30 g olíva olaj
15 g mandulaolaj
Az olajokat dupla edényben összemelegítjük, és a következőket kevertem hozzá
20 csepp levendulaolaj
20 csepp teafaolaj
20 csepp grapefruit olaj
20 csepp ricinusolaj
20 csepp glicerin
4 E vitamin kapszula olaja

Tégelyekbe öntöttem, és hagytam kihűlni. Ezzel a krémmel kezelem minden este a talpamat, azután egy cérna zoknit húrok rá, és abban alszom.

És amit még azért teszek, hogy végre szép legyen a látvány.



Fontos, hogy a száraz, elhalt bőrtől megszabaduljunk, ennek legjobb módja, ha a lábat áztatást követően ledörzsöljük egy habkővel.

Az áztató vízbe tegyünk természetes sót, ami adalékoktól mentes, nem a reklám helye, de a Tescóban kapható szinte fillérekért egy nagyon jó a Nyírség-só Kft terméke. Nagyom megfelelő a só fürdő készítéséhez is. Adjunk még a lábfürdőhöz néhány csepp borsmenta illóolajat, és egy kevés mandula olajat. 30 perc áztatás után dörzsöljük át alaposan, szabaduljunk meg minden felesleges elhalt bőrtől. Azért legyünk óvatosak, nehogy a másik végletbe essünk, mert akkor, ha nagyon elvékonyítjuk a sarkon lévő bőrt, a szervezetünk még inkább arra törekszik, hogy egy vastag réteget képezzen, ezáltal is védve a lábat. Szóval mindent csak mértékkel.
Ezen kívül használhatunk tápláló pakolásokat a sarokra. Egy érett banán darabot alaposan törjünk össze villával, és tegyük a bőrre, hagyjuk rajta 15-20 percig, majd mossuk le. Ezzel is sok tápanyagot viszünk erre a kritikus helyre.

Amit feltétlenül meg kell említeni, az a folyadék bevitel. Fogyasszunk elegendő folyadékot napközben, ezáltal könnyebben elkerülhetjük a bőrünk dehidratáltságát.
Egyelőre ennyit próbáltam ki, majd jövök a többivel.

Addig is használjátok a leírtakat és javítsátok a közérzeteteket azzal is, hogy jól érzitek magatokat a bőrötökben.






2013. május 9., csütörtök

Tisztítás gyorsan, olcsón, zölden



Mindig gondot okoz számomra, ha a tűzhely, és más konyhai alkalmatosságok, valamint a fürdőszobában lévő szaniterek, és egyebek tisztítására kerül a sor. Bár nem vagyok egy házi tündér  azért szeretem, ha körülöttem rend és tisztaság van. 
Szeretem viszont a környezetemet is, és nem szívesen használok kemikáliákat. És ha már adott egy lehetőség, kipróbálom, mert partner vagyok a természetes anyagok háztartási alkalmazásában. 
Ajánlani pedig azokat szeretném, amiket én magam is kipróbálok.
Keresem az elfogadható, új, vagy régi alkalmazásokat, így került a kezembe egy olyan leírás, amit már napok óta ki szeretnék próbálni. Most eljött az alkalom. Egy kiszuperált gáztűzhelyen próbáltam ki a keveréket, meglepő eredménnyel. De beszéljenek a képek.




Ilyen csúnyán nézett ki, amikor hozzá kezdtem. Tehát előtte





Ilyen jó lett, miután megtisztítottam

És mindez röpke 5 perc alatt. A titok pedig a következő:

Egy evőkanál szódabikarbónát összekeverünk annyi hidrogén per-oxiddal, hogy egy masszát kapjunk. Ezzel a masszával átdörzsöljük a tisztítani kívánt felületet. Majd egy nedves szivaccsal, azután egy puha, tiszta ruhával áttöröljük.
Ennyi. Kész.






2013. május 6., hétfő

E-vitaminos ránctalanító arcpakolás





Az egészséges arcbőr nagyon fontos már fiatal korban is, nemhogy 50 felett. Amellett, hogy genetikai adottság a ráncos bőr, mi is sokat tehetünk ellene. Ilyen ez a mai arcpakolás, amit éppen az imént próbáltam ki, és merem ajánlani mindenkinek. Kellemes, megnyugtató, finom érzés.
2 kapszula - E-vitamin
1 evőkanál - kefir vagy sima joghurt
½ evőkanál - méz
½ evőkanál - citromlé
evőkanál - búzacsíra
Keverjük össze a hozzávalókat. Vigyük fel a keveréket megtisztított arcra, hagyjuk hatni 15 percig, majd öblítsük le langyos vízzel. Ezután használjuk a szokásos hidratáló krémünket.