Gazdálkodj okosan lépésről, lépésre

2012. június 6., szerda

Avokádós hajkondicionáló pakolás


 Hetek óta bújom a saját készítésű kozmetikai és háztartási cuccokat bemutató oldalakat. Ezt már ma úgy mondanám, hogy tudatosan. Nem, nem most ébredtem a természetes anyagok fontosságának, használatának tudatára, de most jött el az ideje annak, hogy megvalósítsam mindazt, amit már gondolatban annyiszor megtettem. Tudom jól mennyi mérget megetetnek velünk, ezért termelem magamnak a zöldségeket, már ami az én kis kertemben megterem, a többit igyekszem beszerezni ismerőstől, és a legvégső esetben sem multitól. És éppen ezért sütöm magamnak a kenyeret, mert ezek a mai pékek, adalékokból és egyéb anyagokból készítik a mindennapi kenyerünket, és szerintem már a lisztet is csak mutatóba keverik bele. 
Azt a mérget amit nem tudnak velünk megetetni, azt bele dörzsöltetik a bőrünkbe, vagy ki tudja még milyen módon teszik, de mérgeznek bennünket, mérgezzük magunkat.

Minden tapasztalatot igyekszem leírni, átadni annak akit érdekel. Egyenlőre nem a saját receptjeim, hanem többnyire már jól bejáratott dolgok ezek, a világ minden tájáról. 
Először is kezdem az engem annyira foglalkoztató haj ápolással. Bevallom "ritka" és ez a szó szoros értelmében véve tehát ritka szép hajjal áldott meg az ég. Drága anyukámtól ezt örököltem, és sajnos nem a gyönyörű kék szemét. Pedig én azt szerettem volna.

Szóval amiikor már annyira száraz töredezett a hajad, akkor gondolsz egy nagyot, és elmész valami flancos hajszalonba, ahol aztán egy csomó pénzért nagyszerű hajpakolásokkal örvendeztetnek meg. Ez csodálatos, de amikor a félhavi pénzed bánja a műveletet, már nem annyira csodálatos. Mint tudjuk, a pénz nem fán terem. Ilyenkor gondolsz először arra, hogy talán ugyanezt megtehetnéd akár többször is havonta, ha mondjuk több pénzed lenne, vagy ha elég okos lennél, és csípőből tudnád, hogy a jó hajkondicionálók természetes anyagokból tevődnek össze, és gyakorlatilag mindent megkaphatunk a piacon, vagy a sarki kisboltban.
Mit szólnál egy kis természetes mély hajkondicionálóhoz, aminek alapja egy érett avokádó. Ez arra való, hogy csillogó hajzuhatagod legyen és igen, a te hajzuhatagod legyen.
Itt van, amire szükséged van:

1 avokádó
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál víz
2 evőkanál tejszín

Készítsünk a kezünk ügyébe egy zuhanysapkát, egy törölközőt, és egy jó kis természetfilmet, vagy egy jó kis thalkshow-t. A lényeg, hogy 25-30 perces legyen.
Keverjük össze az előkészített anyagokat, az avokádót törjük pépesre, keverjük bele az olajat, a tejszínt, és az egész pépet kenjük a fejünkre. Húzzuk rá a zuhanysapkát, és kapcsoljuk be a DVD-t. Vágjuk magunka kényelmes helyzetbe, és ne gondoljunk semmire. Ez a röpke fél óra csak a miénk. Ha már jól ismerjük a teve púpjának fontosságát, vagy éppen azt, hogy XY mit szokott vacsorázni , és eltelt 25-30 perc, mossuk le a pakolást, alaposan mossuk ki a hajunkból langyos vízzel, majd samponnal mossuk át, öblítsük egy kis almaecetes vízzel, és már kész is a gyönyörű fényes haj. 
És mindez egy cappuccinó árából. Ugye ez már szép!














Nincsenek megjegyzések: